Energibarn 2.0

ADHD-mat, finns det?

Vad ska barn med ADHD inte äta:

1. Ingen mjölk (på grund av betakasomorfin 7), drick vatten I stället.

2. Inga produkter med mycket kolhydrater eller gluten i. T ex bröd, pasta, kex.

3. Ingen snabbmat! (Omega 6 och snabba kolhydrater)

4. Inga fruktjuicer, alldeles för mycket socker I dem, även om det är fruktsocker.

5. Ta bort allt socker till 90%. Om du kan ta bort socker helt!

6. Ta bort choklad med 90%. Inte mer än en bit per vecka.

7. Inget fusksocker I någon form. Bort med Aspartam, Sukralos mm.

8. Ta bort all friterad mat. (Omega 6)

9 Undvik allt med färgämnen så gott det går. Kolla om barnet reagerar på någon speciell färg. Rött, gult och grönt är vanligt. (AZO-färgerna är värst)

10. Summering. Ät bara den mat som vi är skapta för. Är som vi gjorde på 1940-50 talet.

Vad ska barn med ADHD äta:

1. Många barn med ADHD har brist på Magnesium. Brist orsakar depression, oro och irritation. Hos barn med ADHD orsakar brist på magnesium även hyperaktivitet.

2. Omega 3 fettsyror och då speciellt DHA och EPA från fisk alt. kapslar.

3. Vi tar summeringen igen. Ät bara den mat som vi är skapta för. Är som vi gjorde på 1940-50 talet. Kunskapen är underbar!

Så, koppla på tålamodet, starta operation mutning, hot, bråkhantering… Lycka till! Jag lovar att det är värt några månader av en enormt tuff period (läs: ett rent helvete)

När jag nu sitter och läser vad som är skrivet så gäller det mesta här faktiskt alla barn… Men så brukar det vara. Det som är bra för barn med särskilda behov är oftast mycket bra för alla barn. Både gällande kost och bemötande.

Vill du lära dig mer? Tryck HÄR

11 kommentarer

 1. Anna:)
  23 oktober, 2009

  Hej Anna!
  Jag har varit till min husläkare och tagit lite prover för att mitt urin luktade och var mörkare. Inga urinvägs problem, utan förhöjt lever/gallvägsproblem?! värdet låg på 35, jag berättade för honom att jag åt LCHF han tyckte att jag skulle gå tillbaks till normal kost?! Men det vill inte jag har ätit LCHF sedan augusti 08 och vill fortsätta för annars mår jag bra, men min fråga är vad gör jag för fel eftersom värdet är höjt(normal värdet är 20). Anna

 2. 23 oktober, 2009

  Anna: Fråga honom VAD normal kost är? Är inte det vi äter helt vanlig normal kost?

  Det finns inget i naturlig kost som skadar dig. Däremot ska du nog kolla upp vad som orsakar ditt mörkare urin. Levern och njurarna ska vi vara försiktiga om. Att det har med att du äter mat som kroppen är skapt för låter oerhört orimligt.

  I så fall borde mänskligheten dött ut för länge sedan.

  Var noga med att dricka mycket. Det löser nog inte ditt problem men vätska behövs alltid.

  Hör gärna av dig igen.

 3. Eva
  23 oktober, 2009

  Anna!
  Jag har upptäckt samma fenomen hos mej själv att urinen är MYCKET mörkare. Problemet är att med en kost utan så mkt kolhydrater så samlas ej så mycket vatten= mindre behov av att kissa hela tiden. Då jag är mycket inne på KiF och läser så blev jag mycket förvånad då jag läste att en del sprider uttrycket ’för mycket vatten släcker fettförbränningen’ – för det har de ’hört’ att det ska stämma. kanske dags för ett inlägg om betydelsen av att dricka vatten?

  mvh Eva/kockenmammanofritiden – ej inloggad

 4. 24 oktober, 2009

  Eva: Oj, hjälp. Men ar du att vissa nu dricker mindre för en större fettförbränning?

 5. Thomas H
  27 oktober, 2009

  Kul med läkaren som säger att Anna skall återgå till normal kost!

  Hörde på en annan läkares föredrag för någon månad sedan och han sa att alla som äter normalkost drabbas förr eller senare av åderförkalkningar(inflammationer). Så bra att vissa läkare ändå har ett kostintresse och vet mer om nutrion!

  Denna läkare/forskare förespråkar Stenåldersmat(Paleodieten) och han heter Staffan Lindeberg. I stort skall man då undvika all spannmåls och mejerimat och han är något fettskrämd. Intressant – nåväl, dom som tål mjölk skall givetsvis även använda denna föda för fettets skull tycker jag! I övrigt var hans föredrag intressant och väldigt mycket kunde man instämma i – dock lite för fettskrämt!

  Mörkare urin? Första grejen måste förstås då vara att öka drickandet, så att urinen blir mer ”normalfärgad”.

 6. Thomas H
  27 oktober, 2009

  Oops…….. ligger nya bloggen en timme fel tidsmässigt.

  Om inte så är det läggdags! 😉

 7. 27 oktober, 2009

  Thomas H: Skratt… ska kolla bloggens klocka.

 8. Mimmi
  6 november, 2009

  LCHF
  Snubblade bara in här på bloggen. Följer inte Gi eller LCHF eller liknande.. Även om jag har ex antal kilon att tappa och borde lägga om kosten helt:O)

  Reagerade på första inlägget. Du hade påverkade lever och gallvärden? Kanske kan vara så att iom att galla bryter ner fett och du äter enligt LCHF så blir det en överaktivitet?
  Samt hur ser saltintaget ut, reglerar ju också om du samlar på dig vatten eller ej.

  Mvh Mimmi

 9. Spindelmamman
  14 november, 2009

  Intressant med ADHD kost. Angående dom senaste rönen att barnens hjärnor har en underproduktion av noradrenalin och så även dopamin. Det är därför dessa barn är överaktiva för att stimulera kroppen att tillverka det adrenalin som den behöver. Komma upp i normal nivå som andra. Så visst kan man till viss del hjälpa dessa barn med kosten.
  Omgega 3 är bra för hjärnan. Den bygger upp hjärnans fettceller som hjärnan skickar sina signaler genom. Men hur mycket omega3 man än stoppar i sig så producerar väl inte kroppen noradrenalin och dopamin av omega 3. Då måste man väl även börja tänka på att äta tillräckligt med proteiner och även kolhydrater. Till skillnad från diabetiker kanske dessa barn faktiskt behöver extra kolhydrater då gärna långsamma för att komma upp i en någorlunda normal nivå av produktionen av noradrenalin och dopamin så länge som möjligt?
  Alltså lite i motsats till andra barn så behöver ADHD barn extra energi för att kroppen ska kunna bilda noradrenalin och dopamin. Och det är klart att barn utan underproduktion får en sockerkick om dom får i sig för mycket kolhydrater speciellt snabba.

 10. Malla
  3 maj, 2011

  Är kosten lika viktig för barn med ADD eller Apergers syndrom?

 11. Anna svarar Malla
  3 maj, 2011

  Japp. Men den mesta forskningen är på ADHD och Autism. Vid ADD kan även koffein vara bra för att skapa en lite bättre motor. Kanske till och med prova koffeintabletter trots att jag är helt mot piller. Men kan det hjälpa att komma igång så…

  Men annars så är grunderna desamma.

Write a comment