Fisk och vitamin D

VITAMIN D

Dags att kolla in mina testresultat och se vad som hänt med vitamin D.
 
Jag har ätit LCHF sen 1998.
Fruktfri sen 2007.
Mådde strålande. Massa energi och är glad.
Där gjorde jag test nummer 1.
 
Jag har ätit fruktfrukost sen mars 2018.
Jag har detoxat med frukt o grönt sen 8 augusti.
Mår fortfarande strålande. Har massa energi och är glad.
Nu gjorde jag test 2.
 
Jag har sen test 1 ätit tillskott på vitamin D var dag.
 

Brist

Test ett visade på brist: 41 (fast hade jag bott i Tyskland så hade jag inte haft någon brist för de har det undre värdet till 30)
 
Nu hade jag 57.
 
Men jag mår samma! Mådde bra med brist och mår bra med ett bättre värde. Ingen skillnad.
 

Varför har jag brist?

Ja inte är det för att jag bor i Norden och solen skiner snett här. Det har den faktiskt gjort i 4000 år en vi flyttade upp till dessa breddgrader. Och vi har klarat oss fin här.
 
Kanske för att jag har slarvat med fisk. det behövs 300 gram i veckan för att täcka behovet och jag har nog missat på detta.
 
Men det är ändå konstigt då jag reser så mycket och får en massa Medelhavssol vart år i flera omgångar.
 
Det bör alltså vara en trött lever och/eller trötta njurar. det har inget med solen att göra. Vilken tur att jag inte bara döljer signalen/markören med att ta tillskott på vitamin D. För då hade jag kunnat få upp värdet utan att känna till orsaken – levern och/eller njurarna.
 
Det är nämligen levern som bygger enzymerns (byggarna) som ska skapa D3 i vår kropp. Dessa skickas sen vidare till njurarna som är själv byggplasten och där D3 byggs ihop med hjälp av leverns ”byggare”.
 
Jag kommer fortsätta äta vitamin D lite till. Tillfälligt!
 
Men jag kommer även fortsätta att fokusera på orsaken – levern och njurarna! När de fungerar så kommer 300 gram fet fisk räcka.
 
OCH jag slipper ju de andra signalerna/markörerna som en trött lever kommer att skapa.
 
Min hypotes är att vi får inte alla sjukdomar som är kopplade till D-vitaminbrist. Vi får de för att levern inte fungerar. Och funkar inte den så funkar inte tarmen och då funkar inte blod- och hjärnbarriären…
 
Vi har dragit fel slutsats av orsak/samband. Brist på vitamin D är inte orsaken till alla dessa sjukdomar. det är bara ännu en av följderna av en överbelastad lever, ett lymfsystem som inte orkar och inflammation.
 
Tack ”mitt lymfsystem” för att du koxade ihop. Nu har jag lärt mig tusen nya saker om min kropp. Ännu fler sammanhang att lägga in i ”Allt hänger ihop” <3
 
Testerna gjorda på Werlabs. Du får 10% om du använder länken:
Tidigare
«

SKRIV EN KOMMENTAR