Underbara Island

Nu är jag hemma igen. Efter några härliga dagar på Island. Vi började med underbart väder. Klarblå himmel och bara lite lite blåst. Men sista dagens eftermiddag visade hur snabbt vädret kan slå om. Snö, isande hård vind och grått.

Strokkur var ett av utflyktsmålen. Men lika vackert som naturen var lika urusel var maten. Antingen var vi på fel ställen hela tiden eller så har amerikanarna förstört dem helt. Det var länge sedan jag var så hungrig. Efterom jag inte kan göra undantag (eller vill) så väljer jag att hoppa över allt skräp och äta det som blir kvar. Det var inte mycket! Frukosten var mest mackor så det blev lite ost och hårdkokta ägg. Sen var det en mack-affär som var granne med hotellet. Så jag gjorde sallad av påläggen. Suck….

Besök på Blå Lagunen. Ännu en underbar dag. Ännu en hungrig dag. Skratt. Soppa och mer sallad. Köpte lite extra ost, men den var allt annat än god. Hittade till slut Skyr. Tyvärr nästan fettfri typ yoghurt, men lagom låg på kolhydrater och riktigt god.

Island rekommenderas, men detta var första gången på 10 år och en massa semestrar som jag hade det jobbigt att hitta bra enkel mat.

8 kommentarer

 1. 25 februari, 2010

  Välkommen tillbaka 🙂
  Det ser ut som en skön semester, åtminstone med de varma baden. Konstigt att de har så dålig mat, men tyvärr är det ju nåt som sprider sig.

 2. Cissi
  26 februari, 2010

  Välkommen tillbaka! Ser helt fantastiskt ut, men va konstigt att det fanns så dåligt med bra mat. Trodde de åt massor av nyttig fisk och andra natuligt feta saker men men….man hade tydligen helt fel *s*

 3. Nettan
  26 februari, 2010

  Samma problem hade jag när jag var i Amsterdam. Ostkuber till frukost, Bröd till lunch där man får äta endast pålägget sedan gick middagarna ok. Men visst hungrig eller fuska är valet!

 4. Garlica
  27 februari, 2010

  Har samma erfarenhet som du vad gäller maten trots att det är många år sen jag var på Island. Dyrt och dåligt!!
  men visst är det ett ljuvligt land! 🙂

 5. Anna Hallén
  27 februari, 2010

  Nu var det i alla fall ”bara” svenska priser. Så det har gått ner lite.

 6. J
  27 februari, 2010

  Ser och låter härligt ut – allt utom maten. Tur att du kunde ”skrapa ihop” din egna sallad från mackornas pålägg i alla fall. 🙂
  Det kanske finns en hel del att göra där, i form av upplysning kring kostvanor? 🙂

 7. 1 september, 2010

  Nu är detta ett rätt gammalt inlägg, men jag var på Island nu i sommar och tyckte att det fanns massa bra alternativ? Hummer i feta såser, lamm med fet sås, lax med fet sås, bacon och äggröra till frukost, val (om man har samvete till det, det är jättegott och fett), fågel (lunnefågel, grissla, gås) mm. Visst, lite dåligt med grönsaker och sallad kanske, men i övrigt helt ok. Nu äter inte jag LCHF men har vänner som gör och är någorlunda inläst på ämnet. Positivt är att islänningarna verkar föredra smjör framför margarin (såg bara margarin på ett hotell).

  1. Anna svara Älvan
   6 september, 2010

   Jag måste ha hittat fel bara. Härligt att höra!

Write a comment