Enklaste kycklingen! Plus äkta buljong.

1 Krydda botten på en ugnsfast gryta med lock
2 Lägg kycklingen med bröstfiléerna nedåt
3 Krydda lite till på kycklingen
4 Sätt på locket på grytan och ställ in i kall ugn.

5 Sätt ugnen på 120 grader och låt kycklingen stå i 3 timmar
6 Om du vill kan du lägga till valfria grönsaker,& hela champinjoner eller annan svampefter halva tiden

7 Ta ut kycklingen och grytan och låt svalna lite.
8 Ta upp kycklingen med hålslev
9 Plockar rent kycklingen på de fina filerna och på småbitarna. Jag brukar dela på dessa då jag använder de till olika saker
10 Lägg tillbaks allt ”rens” i grytan.
11 Täcker med vatten och ställ in i ugnen igen ca 1 timme.

12 Ta ut och sila av. Prima kycklingbuljong!

PS! Har du hund eller katt? Pilla noga bort alla ben från det du har silat bort och kör resten i mixern. Bättre mat-tillskott kan de inte få.

Och så har vi använt allt på djuret – såsom det var tänkt. Bra för oss, bra för naturen och sparar på djuren.

Tack Stinta Ekholm!