Saknar du glass?

Det fixar vi!

För en person: Gör egen glass på 1 äggula, 1 dl vispgrädde och valfri smaksättning.

Vispa grädden hårt, rör ner äggulan, smaksätt lite starkare än du vill ha den. Allt kallt smakar lite mindre.

Sätt in i frysen i ca 4 timmar. Klart! (Den kan bli lite isig då sockret inte finns med, men den smakar lika gott i alla fall)

Tänk dock på att ALLT du äter utöver din mat är extra energi för kroppen. Det stoppar ofta viktminskningen oavsett hur nyttiga val de är. Men du går däremot inte upp i vikt. DET är bra!

Njut!

5 kommentarer

 1. 11 juli, 2010

  Det är nästan det enda som jag saknar numera, fast jag inte åt glass ofta förr heller.

  Känns som ett sommarminne som ”sitter i kroppen/hjärnan”. Att som förr stanna vid en glasskiosk under resan och njuta av en god glass.

  Om jag smakar på en glass idag så slås jag av hur oerhört sött det smakar egentligen – smaklökarna har verkligen ställt om sig.

  Har försökt ett par gånger att göra LCHF-glass men tycker inte att resultatet blir bra. Det blir inte nån ”riktig” glassmak/känsla tycker jag.
  Så det är väl socker och tillsatser som gör smaken då. 😉

  Ha det gott i värmen Anna!

 2. 11 juli, 2010

  Visst blir man lite sugen på glass ibland, nu när det varit värmebölja.

  Här kommer en länk till ett recept jag hittade på förra sommaren, på Frozen Yoghurt. Har lite honung i, men det byter Du enkelt mot Stevia eller hoppar över helt.
  Hade då också ett äkta vaniljsocker som smaksättning, men numer använder jag bara Äkta Vaniljpulver. Min tolerans för det söta blir lägre och lägre 😉

  http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2009/07/18/frozen-yoghurt-with-cocoa-and-cardamom/

 3. Susanne
  11 juli, 2010

  Jag brukar lägga djupfrysta hallon i mixern, starta och slå över grädde. Ev lite äkta vaniljpulver också. Supergod glass nån gång till lyx! 🙂

 4. Maj-Britt Stordahl
  15 juli, 2010

  Har idag gjort glassen enligt ditt recept. Verkligt gott blev det, tack. Och så vill jag samtidigt passa på och tacka dig för mycket ”matnyttigt” som du bjuder på i din fina blogg. Kollar upp den regelbundet i min iPod touch. Skrev just också ett inlägg om ”min belöningsglass” i min blogg.

  1. Anna svarar Maj-Britt
   15 juli, 2010

   Tack! 🙂

Write a comment