Om & hitta hit

Livsstilsgården/ Anna Hallén AB

Farhultsvägen 377
263 95 Farhult

E-post: anna@annahallen.se

Sociala medier

Instagram, annahallensinsta
Facebook, Anna Hallén Buitenhuis

Andra webbplatser

Energibarn – mitt hjärteprojekt 

Hitta hit

Tåg eller flyg till Ängelholm.
Buss 225 mellan Ängelholm – Höganäs.
Hållplats: Norra Häljaröd Ö

Tid från Stockholm:
Flyg från Bromma eller Arlanda ca 1 timme.
Flygbuss till Ängelholm station: 15 minuter
Taxi till Gården från flygplats: 15 minuter.
Buss 225 från station till Gården: Ca 15 minuter

Tid från Göteborg:
Öresundståg till Ängelholm ca 1 tim 50 min .
Buss 225 från station till Gården: Ca 15 minuter
Taxi till Gården: 15 minuter

Tid från Malmö:
Öresundståg till Ängelholm ca 1 tim 10 min .
Buss 225 från station till Gården: Ca 15 minuter
Taxi till Gården: 15 minuter

Anna Hallén

Anna Hallén Buitenhuis

Jag behandlar inte. Jag behandlar aldrig. Jag botar inget. Jag normaliserar kroppen. Jag balanserar kroppen. Och en kropp som fungera normalt i sin naturliga balans mår bra.

Jag säger inte att någon ska ta bort sina mediciner. Nej absolut inte! Det vore både dumt och farligt i vissa situationer. Jag berättar i stället om att lägga till bra val. Inte ta bort medicin så länge den behövs. Att göra kroppen friskare och använda medicinen efter behov.

Så mina råd är inte i stället för medicin, men dagligt förebyggande så du förhoppningsvis behöver mindre, eller ingen medicin.

Jag lutar mig på vetenskap, det finns massa vetenskap. Grundkunskap. Jag lutar mig däremot inte på köpt vetenskaplig forskning. Men det gör att jag tvingas tänka själv, dra egna slutsatser. baserade på vetenskaplig fakta.

Många förväxlar tyckande utan vetenskaplig grund med slutsatser på vetenskaplig grund.

Mitt liv som tjockis

Jag började banta som tonåring fast jag egentligen inte var tjock. De första gångerna gick det jättebra och fort! Vikten gick ner, vikten gick upp. Jag personifierade snabbt ordet jo-jo-bantning. Efter 10 år var jag många kilo tjockare än när jag började.

Men jag vägrade att ge upp, gick med i seriösa viktklubbar, drack pulverdieter, åt ingenting, provade soppor, ägg- & grapefruktdiet, olika helt knäppa sjukhusdieter. Visst gick jag ner i början men slutade ändå alltid med alla kilona tillbaka. Oftast visade vågen lite till.

Till slut fungerade inte ens dessa svältdieter. Min kropp hade anpassat sig för att överleva och tänkte inte släppa ett endaste gram av fettet. Kroppen visste ju inte när den skulle få mat och näring igen.

Beredd på att acceptera att jag hör hemma i en stor kropp, då kom en granne över med en bok byggd på lågkolhydratkost med rikligt av naturliga fetter. Jag hade ju provat det mesta så varför inte ett sista försök. Minus 10 kilo på en sommar och jag har aldrig ätit så mycket.

Jag gick ner, åt en massa, blev pigg, mer koncentrerad och upptäckte att detta var en livsstil som håller. Jag behöver inte kämpa mot suget då det inte finns något sug att kämpa mot. Jag behöver inte väga och räkna eftersom jag med handmodellen och ALP får i mig allt som min kropp behöver.  Att avslappnat kunna äta god och mättande mat utan sug är underbart.

Jag lovar att segerns sötma, att ha vunnit över övervikten, är så mycket mer värd än all annan sötma som finns i världen! Även kanelbullar.

Vem är jag?

Jag har hela Sverige som min arbetsplats, till och med hela världen. Företaget, Anna Hallén AB, arbetar med balans, helhet och system – allt baserat på vetenskapen om vår biokemi och näringsfysiologi.

I konceptet ingår att ge kroppen den mat den är designad för och mår bäst av. Att, eftersom kroppen är gjord för rörelse, att hitta någon form av aktivitet som passar just dig. Slutligen ingår livskvalité och glädje.

Jag har alltid följt min egen väg. Jag kan nu glatt konstatera att jag äntligen får användning de flesta av de utbildningar och erfarenheter jag med åren samlat på mig.

Hoppas nu att jag får glädjen att dela med sig lite av det jag lärt sig från studier och erfarenhet till dig. Träffa mig på föreläsningar, kurser och som utbildare eller boka in mig för ett besök på ditt företag.

Är även stolt författare och har 15 böcker bakom mig och funderar redan nu på vad nästa bok ska handla om. Du hittar mina böcker på svenska och vissa titlar även på tyska, danska, norska, finska och engelska.

Grundare av:

ACT ALP®

ADDCA

Universitetsutbildningar

 • Yrkesgymnasielärare  (Malmö Lärarhögskola, 90 hp)
 • Socionom (Lunds Universitet 210 hp) med ACT-kompetens (Humanistiskt Lärcentrum)
 • Hälsovetenskapliga programmet, inriktning biovetenskap (Linnéuniversitetet 180 hp) – pågående.

Utbildningar, marknadsföring & coachning

 • DIHM Marknadsekonom (60 hp)
 • ADHD-Coach, ADDCA USA
 • ADDCA Associate Cert. Coach (AACC)
 • ICF Associate Certified Coach (ACC 2021)

Utbildningar, kost & träning

 • Dipl. Hälsocoach, Munka Ljungbys Folkhögskola
 • Dipl. Kostrådgivare del 1 och del 2, Paulúns Näringscenter
 • Basmedicin, Axelssons
 • Dipl. Svensk klassisk massör samt Taktil massör, TaktiPro
 • Gruppträningsinstruktör samt pilates-, Zumba- & MediYogainstruktör
 • Personlig tränare, MF utbildningar

Då jag är nyfiken av naturen, och pigg från mitt val att leva, så kommer jag troligtvis fortsätta att samla på utbildningar och ny kunskap.

Jag brinner för barn med särskilda behov och då främst för barn med ADHD/ADD.