Öl och sill?

GLAD MIDSOMMAR!

Sill utan öl? Jodå, det går jättebra och gott är det också.

Njut av det goda sillvinet, kanske smaka på någon nypotatis? Nypotatis har knappt några kolhydrater i sig. Och sparar du de till dagen efter och smörsteker lätt så är det ännu färre kolhydrater, plus att du får i dig den så nyttiga resistenta stärkelsen.
(En gång per år gör ingen skillnad)

(Ett Alsace vin från Frankrike gjort på Gewurztraminer. Det heter Comtes d’ISENBOURG.)

Jordgubbarna då? Ja, jag känner då ingen som blivit tjock på jordgubbar till midsommar. (Om du inte är sockerberoende och triggar på dessa. Välj då bort.)

Härliga sommarhälsningar till Er alla

7 kommentarer

  1. Cissi
    24 juni, 2010

    Önskar dig en riktigt härlig midsommar!
    Tack för en intressant och inspirerande blogg :o)

  2. 24 juni, 2010

    Storhelger – ofta med buffémat är toppen. Bara att ta av det som passar min kropp så bra nu för tiden.

    Efteråt är det intressant att se hur kolhydrat/socker-ätarna säckar ihop en stund efter måltiderna, trötta och med dästa magar.
    Den enda som är pigg är jag. 😉
    Jag har ju nämligen inga blodsockerdip:ar längre och magen är lugn och glad.

    Vilken lycka att få må så här bra! 🙂

    Önskar dig en fin och glad Midsommarhelg Anna!

  3. Nettan
    24 juni, 2010

    Glad midsommar tillbaka! Jag har slarvat lite den sista månaden innan semestern med långa dagar på jobbet som lett till enorm trötthet. Vad händer, jo magen växer:( Nu har jag dock kört igång med mycket träning, dagliga långa poer promenader och rätt mat till 100%. Försöker också verkligen känna efter om jag är sugen eller hungrig och på så sätt äta mindre. Mitt sista hopp är nu! Tack för dina peppande inlägg!

    Kram/Nettan

  4. 24 juni, 2010

    Jag håller med Sökaren, det är så härligt att inte bli däst efter en måltid. Förr blev jag alltid däckad, var sen tvungen! att ha mat efter 2-3 timmar, annars blev jag totalt kraftlös.
    Nu klarar jag mig betydligt längre än så, får inte skakningarna som kom vid blodsockerfallen.

    Det var kul att höra din röst häromkvällen, Anna. Ska bli så roligt att få samarbeta med dig, din bok behövs och kommer att göra skillnad.
    Kul att jag får göra min receptdebut i såna sammanhang 😉
    Ha nu en riktigt Skön och Lugn Midsommar tillsammans.

  5. Elin U
    24 juni, 2010

    En riktig varm, solig och trevlig Midsommar önskar jag dig, Anna.
    Tack för en lärorik och trevlig kurstid. Nu kan jag jättemycket!!!!

    Må gott och njut av svensk sommer.

    Elin U

  6. 24 juni, 2010

    Ville bara bjuda in till min nya matblogg, Den Rockande Kocken… http://blog.godaremat.se/ Ha en bra dag…

  7. 25 juni, 2010

    Glad midsommar!

Write a comment