Mördande reklam!

Och nu är det dags för Anna Hallén att explodera. Kerstin Brismar, vad sysslar du med?

Du hävdar att diabetiker kan äta som alla andra BARA de kompenserar med insulin. Sov du på utbildningen? Vänta 2 sekunder….

(andas… 1-2-3-4…)

Så, var tvungen att samla mig för att välja rätt ord. Kerstin, har du någonsin hört talas om Naturalförloppet? Har du någonsin hört om att för mycket blodsocker eller för mycket insulin kan skapa problem? Har du någonsin hört om att diabetiker får sina problem av kolhydraternas påverkan på blodsockernivån?

NU går denna dam ut och rekommenderar MAX hamburgare som ett led i att vinna kampen mot diabetes. Valde hon då den hamburgaren som faktiskt ÄR ett bra val och som finns på denna kedja? (Low Carb)

Nix!

Hon valde två burgare med BRÖD!

Skäms!

Och så pratar hon om kalorimängd. En så gammal och förlegad kunskap. Från en professor! Kom ut i verkligheten och öppna ögonen. Sanningar finns inte i provrör eller under ett mikroskop.

Den (utan tvekan) dummaste kommentaren är att en typ 1:a kan äta dessa hamburgare UTAN att blodsockret stiger för högt såvida de tar TILLRÄCKLIGT med snabbinsulin. Hon måste skojja med oss.

18 kommentarer

 1. Emy
  20 mars, 2011

  Mmm, jag såg den för ett tag sedan när jag satt med en low-carbburgare i handen, inne på Max i Lund. Eftersom jag inte kände för att explodera just där och då så fick det blir en implosion. Inte så bra för hälsan, men vad gör man? Galet är vad det är och man skulle bara vilja ställa sig upp och ”skrika”. Men jag är ju en väluppfostrad tjej…

 2. Janicke
  20 mars, 2011

  Bra rutet, Anna!

 3. 20 mars, 2011

  Fruktansvärt!
  Antingen är hon verkligen korkad (förlåt) och tycker på fullaste allvar att sån mat är bra för en diabetiker. Eller så blev hon betald av MAX (och kanske insulintillverkare) för att gå ut med denna info så att dom skulle kunna sälja ännu mer äckelmat.

  På tal om LowCrb-burgaren, lite tråkigt att det är lite USA-stil på den, alltså lite kolhydrater OCH lite fett 😛

 4. Diabetesmamman
  20 mars, 2011

  Min dotter fick diabetes för 15 år sedan och då lärde de ut precis det där! Tack och lov har både jag och dottern kommit till insikt efteråt.

 5. Jessica
  20 mars, 2011

  Sorgligt, sorgligt, sorgligt…

 6. CharlotteTheOriginal
  20 mars, 2011

  Ojoj, det svischande ljudet kom från tankevurpan som flög över oss. Mycket underligt uttalande ifrån henne.

 7. Anna Hallén
  20 mars, 2011

  Det är inte bara ett uttalande. Det är hennes ord tryckta på varenda underlägg som finns på Max restaurangerna, just nu, över hela Sverige…

 8. 20 mars, 2011

  ”Vill du ha en extra stor insulin till ditt mål?”

 9. Bernt
  21 mars, 2011

  Det finns ju andra hamburgarställen som har rent nötkött i sina hamburgare och där man kan få hamburgaren utan bröd (med kniv och gaffel). Utan bröd finns med i kassasystemet så det är fler än jag som beställer så.
  Beställer man utan bröd är den lika nystekt som hos Max.

 10. Anna Hallén
  21 mars, 2011

  Så sant!

 11. 21 mars, 2011

  Det hadde vært veldig artig å få vite hvor mye betalt Kerstin har fått for dette.
  Kan man få vite det noe sted?

 12. astra
  21 mars, 2011

  Jag har förökt kolla upp deras hemsida, men diabeteslivlinan.se tycks inte fungera, jag har inte kommit in där på flera dagar. Mystiskt. Finns de?

 13. Ann
  21 mars, 2011

  Det går inte att komma in på Diabeteslivlinan.se
  Kan bero på att det är en kampanj från Ringeson AB och företaget har gått i konkurs.

  http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.909331-lonen-fros-inne-nar-foretaget-konkade

  1. Anna svarar Ann
   23 mars, 2011

   Vad bra. Men sicken miss 😉

 14. CharlotteTheOriginal
  27 mars, 2011

  Å andra sidan, om man ska vara lika kylig som denna professor, så är det väl ”okej” att äta ganska mycket onyttigt, bara man tar snabbverkande insulin tillräckligt? Galet givetvis. Vem som helst kan stånga huvudet i väggen hur mycket och hårt som helst, bara man tar en hästdos Alvedon efteråt….typ. Men hur bra är det i längden…!

 15. Miriam
  9 juli, 2011

  Tycker det är synd att det säkert finns många diabetiker som blir glada att det finns ”diabetes burgare” och inte tänker på att det kan vara skit!

  1. Anna svarar Miriam
   18 juli, 2011

   Jag vet. Tycker att det är fräckt att få det att låta som att denna hamburgare är ok. I min värld är det rena försäljnings-lurendrejeriet!

 16. Camilla
  12 september, 2012

  Hej!
  Jag vill väl inte igentligen kommentera just detta inlägg,utan har mer en fråga när set gäller diabetes. Jag fick diagnosen typ1 för snart 2 år sen och jag undrar nu om just detta lchf skulle kunna vara något för mig? Jag har ätit väldigt slarvigt och i stort sett inte brytt mig så mycket vad jag stoppat i mig 🙁 Men nu känner jag att jag oxå vill gå ner i vikt. Har nu ätit enligt lchf i ca 3dagar och mitt socker ligger på en jämn nivå och jag har inte tagit något insulin till den mat jag ätit. Men frågan ör ska jag göra det ändå? Måste jag göra det? När sockret ändå ligger bra både före och efter lunch? Har oxå på dessa 3dagar blivit av med mitt söt sug 😉 toppen! Hoppas du kan svara på min fråga? 😀
  Kram camilla

Write a comment