Mer julgodis? Annas Jul”snickers”

Japp, det går. Och gott blir det också. Kanske lite för gott 😉

Och nej, de ser inte ur som på bilden, blir ganska så fula men evinnerligt goda.

Smält 70 % mörk blockchoklad.
Blanda i jordnötter.
Bred ut på bakplåtspapper, låt stelna.

Bred på sockerfritt jordnötssmör. Gärna även hela jordnötter…
Smält mer choklad och bred på. Låt kallna.

Sen är det bara att bryta lagom stora (lagom små kanske det bör stå) godbitar och njuta. Går också att göra i små muffinsformar. Kom ihåg… bara en per dag. Det spelar ingen roll att det inte är fusk eller onyttigt. Godis blir aldrig nyttigt och är alltid ett sämre val än mat.

 

13 kommentarer

  1. Majsan
    10 januari, 2010

    MUMS!! De här låter jättegott!! 🙂
    Måste genast prova… eller så väntar jag till imorgon…

  2. Anna Hallén
    12 januari, 2010

    Majsan: Ja, de är kanonoda…. =0)

  3. 26 januari, 2010

    Jag brukar göra en chokladmousse när suget sätter in. Den här är gjord på ett par minuter. 1 ägg och 50 g choklad. Vispa äggvitan hårt, smält chokladen och blanda med äggulan, vänd ned vitan. Kanon god och ännu godare smaksatt med nötter.

  4. Jenny
    29 november, 2010

    Låter jättegott!!
    Bara en liten undran, ska det vara salta jordnötter eller osaltade??
    MVH/
    Jenny

  5. Anna Hallén
    29 november, 2010

    Osaltade 🙂

  6. ulla
    30 november, 2010

    Allt julgodis man kan göra själv verkar ju hur gott som helst. Men för mig är det nog så, att det är bättre att jag köper en Snickers eller några få, riktigt goda chokladpraliner. Gör jag själv så blir det för många och att någon annan hinner att smaka, det kan man glömma. Så för mig blir det att köpa några i sista stund innan barnen kommer på julbesök.

  7. Asta
    30 november, 2010

    Man kan göra eget jordnötssmör genom att köra jordnötter och kokosfett i matberedaren. Jag har tyvärr inga mått, man får prova sig fram. Det blir lite
    krunchigt.

  8. Isabella
    1 december, 2010

    På tal om recept, är det någon här som har ett bra recept på hemlagad tacokrydda? Den man köper i affären (Santa Maria) innehåller både 40% kolhydrater, mest i form av dextros, OCH glutamat. Jag har sett någonstans att det finns low carb-varianter man kan göra själv och vore tacksam för recept!

  9. 1 december, 2010

    Åh! De där ser ju jättefina ut och precis som snickers! 🙂

  10. Ulla
    2 december, 2010

    Lchf butiken har kryddblandningar av en hel del sorter bla Taco. Alla utan tillsatser och kemikaler. De har massor av annat som är bra att ha hemma också.

  11. marita
    24 mars, 2011

    Hej Anna !
    Jag vet inte vart jag ska skriva detta men måste bara få säga att
    -Du är så bra jag……. älskar att läsa allt du skriver det är så klokt.
    Jag har ätit LCHF nu sen i januari och är förundrad över hur mycket jag lär mig från min kropp.
    Förut så var den antigen hög på socker eller låg och deppig.
    Då kunde jag inte förstå vad min kropp sa jag bara tillförde mer socker och stärkelse för att höja blodsockret för att lugna själen.
    Nu när det är nåt som inte är bra så kan jag i lugn och ro lyssna till min kropp och vidta åtgärder 🙂 sen när jag läser det du skriver så blir det så bra. Tack för att du bloggar .

  12. Anna svarar marita
    24 mars, 2011

    Vad glad jag blir. Lycka till nu 🙂

Write a comment