Föreläsningar

Föreläsare Anna Hallén Buitenhuis

Föreläser om varför vi äter och vad maten har för uppgift i vår kropp. Hur kan du äta dig sjuk och hur kan du äta dig frisk? Min styrka är att förklara det svåra på ett enkelt sätta, att göra teori till praktik. Jag kan lägga nivån på celler, hormoner och signalsubstanser eller om ni önskar på vardag, rutiner och vad som ska ligga på tallriken och varför.

Min grund är glutenfri lågkolhydratkost utan pekpinnar. ”Back to Basic” med evolution, vetenskap och nyfikenhet som grund.

Helheten är oerhört viktig då vi och vår hälsa är så mycket mer än maten vi äter. Stress, rörelse, andning och känslan av att ”duga” är viktiga ingredienser för hur vi mår.

Min styrka är att jag förmedlar ”straffsparkar”. Snabba handfasta lösningar som verkligen ger resultat och fungerar. Lösningarna motiveras med tydlig grundkunskap så alla förstår varför. Alltid med orsaken i fokus, även om symptomdämpare ibland också har sitt värde.

Mina kompetenser är: Personlig tränare, hälsocoach, massör, andningsinstruktör, träningsinstruktör, kostrådgivare, föreläsare, lärare, resurslärare och marknadsekonom.

Jag har några ”klara” föreläsningar men oftast skapar jag dessa efter kundens önskemål. Vanligtvis och helst så föreläser jag i 90 minuter, men kan naturligtvis föreläsa både kortare och längre tid.

Annas föreläsningar

De föreläsningar du kan se nedan är grundmallar som du kan förändra som du vill. Alla föreläsningar kan också kombineras med MediYoga, pilates, Zumba, core eller annan träning enligt önskemål. Jag är utbildad träningsintruktör och personlig tränare.

Jagad av den sabeltandade tigern?

Stress i form av det sympatiska nervsystemet och vad vi kan göra för att skapa trygghet och energi. Stress är inte mycket att göra, stress är rädslan för konsekvenserna om vi misslyckas. Vi lär oss andningsminuten.

Ont och värk?

Varifrån kommer värken och hur kan jag bli av med den? En föreläsning med massa lösningar och några handfasta övningar som ger snabba resultat. Magproblem? Ont i ryggen/axlarna? Artros? Inflammatorisk värk?

Lär dig leva 1

Vad är vi designade för gällande kosten? Varför äter vi? Och hur kan vi må vårt allra bästa? Kan verkligen maten vi äter styra kroppens inflammationer, vårt humör och vår sömn? Varför behövs selen, jod, järn och magnesium och var hittar jag allt detta i maten?

Lär dig leva 2

Vad är vi designade för gällande livet? Är det viktigt att skratta och varför? Hur är en kram och oxytocin sammankopplat? Vi tittar närmare på dopamin – signalsubstansen som ger dig ”meningen med livet” och hur vi kan öka denna på ett enkelt och helt naturligt sätt. Vi lär oss andningminuten.

Gluten

En spännande föreläsning om gluten och vad gluten gör i vår kropp. Vi går ganska djupt ner i kunskapen men på ett sätt som alla förstår och som engagerar.

Hur svårt ska det va’?

Ena dagen är något jättefarligt, andra dagen är samma sak nyttigt. Vem ska jag tror på? Grunderna i vad kroppen använder maten till och hur du äter dig till hälsa, glad mage och energi. Ät ingenting som inte fanns för 100 år sen, mat uppfunnen i laboratorium är alltid ett sämre val än naturens utbud.

Gelatin och artros, blandat med lite histaminer

Fokus på artros och ledvärk och hur en så enkel sak som vanlig bakgelatin kan fungera. Men också baksidan om vi överdoserar något som är bra och varför värken kan öka hos vissa men försvinna hos andra.

Från tugga till toan

Allt du behöver veta om din mage! Varför den inte fungerar och vad du kan göra åt det. Vi kommer prata både bajs och bakterier.

Energibarn – våra älskade skitungar

NPF, Bokstavsbarn, Skitungar, Dampungar, ADHD – ja, kärt barn har många namn. Men vad pratar vi om egentligen? Är det ouppfostrade barn som bara ska lära sig veta hut, eller är det barn som behöver lite extra vägledning för att hitta en bra och positiv väg? Jag visar på ett enkelt och positivt synsätt hur vi kan kompenserabristerna och ta vara på dessa underbart kreativa hjärnor. Barn vill om de bara kan!

Läs mer på energibarn.se

Priser

12-15 000,- ex moms är priset för alla föreläsningar ovan. Priset styrs av var föreläsningen ska äga rum. Inget tillkommer.

Vid anpassade föreläsningar eller föreläsningar med tillägg av yoga/träning så gäller nedan priser.

Halvdag – 25 000 kr ex moms
Heldag – 45 000 kr ex moms