OM ANNA OCH KONTAKTA ANNA

IMG_5189Anna Hallén Buitenhuis
Önskar du boka in en föreläsning:
Du når mig på anna@annahallen.se

Livsstilsgården/ Anna Hallén AB
Anna Hallén Buitenhuis
Farhultsvägen 377
263 95 Farhult

Jag finns även på:
Insta som annahallensinsta
FB som Anna Hallén Buitenhuis

Mitt utbildningsföretag hittar du på http://annahallenutbildningar.se
Mitt hjärteprojekt http://energibarn.se
Stressad och trött? http://gnisselzonen.se

Denna blogg är min privata blogg!
Men då jag också har en yrkesroll i samma ämne vill jag förtydliga ”behandla”, ”medicin” och ”sjukdomar”.

Jag behandlar inte. Jag behandlar aldrig. Jag botar inget. Jag normaliserar kroppen. Jag balanserar kroppen. Och en kropp som fungera normalt i sin naturliga balans mår bra.

Jag säljer ingenting. Men min man gör. Men han måste få ha sitt arbete kvar trots att jag har mitt jobb.

Jag säger inte att någon ska ta bort sina mediciner. Nej absolut inte! Det vore både dumt och farligt i vissa situationer.

Jag berättar i stället om att lägga till bra val. Inte ta bort medicin så länge den behövs.

Att göra kroppen friskare och använda medicinen efter behov.

Men blir du friskare och behöver mindre medicin så bör det inte vara något dåligt. Blir du frisk och inte behöver någon medicin så är väl detta bara bra. Jag förstår inte motståndet mot att naturligt bli friskare och på det viset behöva mindre medicin.

Så mina råd är inte i stället för medicin, men dagligt förebyggande så du förhoppningsvis behöver mindre, eller ingen medicin.

Oansvarigt? Nej, snarare tvärt om.

Jag är inte emot medicin om den fungerar. Men jag förstår inte varför det inte finns en nyfikenhet på orsak. Varför symptom är det enda viktiga.

Jag lutar mig på vetenskap, det finns massa vetenskap. Grundkunskap. Jag lutar mig däremot inte på köpt vetenskaplig forskning. Men det gör att jag tvingas tänka själv, dra egna slutsatser. baserade på vetenskaplig fakta. Och detta är tyvärr inte ok i Sverige.

Många förväxlar tyckande utan vetenskaplig grund med slutsatser på vetenskaplig grund.

 

Mitt liv som tjockis…
Jag började banta som tonåring även då jag egentligen inte var tjock. De första gångerna gick det jättebra och fort! Vikten gick ner, vikten gick upp. Jag personifierade snabbt ordet jo-jo-bantning. Efter 10 år var jag många kilo tjockare än när jag började.

Jag drömde om att vara smal och var ofta ledsen över att just jag hade en sådan urusel karaktär. Men jag vägrade att ge upp, gick med i seriösa viktklubbar, drack pulverdieter, åt ingenting, provade soppor, ägg- & grapefruktdiet, olika helt knäppa sjukhusdieter. Visst gick jag ner i början men slutade ändå alltid med alla kilona tillbaka. Oftast visade vågen lite till.

Till slut fungerade inte ens dessa svältdieter. Min kropp hade anpassat sig för att överleva och tänkte inte släppa ett endaste gram av fettet. Kroppen visste ju inte när den skulle få mat och näring igen.

tjockisannaGjorde ett sista försök hos en viktgrupp, 10 månader av slaviskt vägande och mätande samt träning i massor. Resultat? Det blev 0-1 kilo minus beroende på om jag stod framåtlutad eller bakåtlutad på vågen. Viktklubben sa att jag måste fuska! Ledsen och beredd på att acceptera att jag hör nog hemma i denna stora kropp kom en granne över med en bok byggd på lågkolhydratkost med rikligt av naturliga fetter. Jag hade ju provat det mesta så varför inte ett sista försök. Minus 10 kilo på en sommar och jag har aldrig ätit så mycket.

Jag gick ner, åt en massa, blev pigg, mer koncentrerad och upptäckte att detta var en livsstil som håller. Jag behöver inte kämpa mot suget då det inte finns något sug att kämpa mot. Jag behöver inte väga och räkna eftersom jag ska äta mer än vad jag faktiskt får i mig. Tabun som jordnötter, cashewnötter, brieost och ett glas gott rött vin med lite mörk choklad blev vardag.

2001 var jag klar med mitt första delmål, att inte vara tjock. Nu skulle jag lära mig att våga äta, inte alltid tänka på mat, inte gå upp i vikt så fort jag inte bantade. Jag ville uppleva hur det känns när kläderna inte längre krymper bara av att hänga i garderoben. Ja, ni vet när man plockar fram ett favoritplagg till festen och märker att plagget är en storlek för litet. Det stramar lite överallt och brukar vara svårt att knäppa. Nu 2009 är jag i samma storlek som 2001 och jag behöver inte ens kämpa. Min karaktär? Ja, den är lika urusel som tidigare.

Jag lovar att segerns sötma, att ha vunnit över övervikten, är så mycket mer värd än all annan sötma som finns i världen! Även kanelbullar.

Att gå från degklump till hurtbulle är en underbar upplevelse! Jag lovar.

anna_viktklubbVem är jag?
Förutom den före detta ständiga jojobantaren? Jag har hela Sverige som sin arbetsplats, till och med hela världen. Företaget, Anna Hallén AB, arbetar med förhållandet mellan sunt förnuft och hälsa.

I konceptet ingår att ge kroppen den mat kroppen är designad för och mår bäst av. I SUNT förnuft ingår även att, eftersom kroppen är gjord för rörelse, att hitta någon form av aktivitet som passar just dig. Slutligen ingår livskvalité och glädje.

Jag har alltid följt sin egen väg. Jag kan nu glatt konstatera att jag äntligen kan använda de flesta av de utbildningar och erfarenheter jag med åren samlat på mig.

Jag är i grunden DIHM Marknadsekonom, vilket är en fördel som egen företgare.

Hälsocoachutbildningen från Munka Ljungbys Folkhögskola ger en fantastiskt bred och gedigen grund att stå på. Diplomerad massör tillsammans med utbildningarna som leder till Lic. aerobicinstruktör och Pilatesinstruktör samt erfarenhet sen 1986 som träningsinstruktör, ger mig en god kännedom och kunskap om kroppens anatomi och kroppens behov av rörelse för att må bra och hålla sig frisk länge.

Kostrådgivarutbildningen för att känna till näringsfysiologin som är så viktig för att vi ska tanka rätt ”bensin” i våra kroppar. Vi skulle aldrig få för oss att tanka vår nya bensindrivna bil med vatten bara för att vatten är så bra att tvätta den med. Ofta väljer vi dock att fylla våra kroppar med sånt som gör oss sjuka, tjocka och hängiga bara för att det kortsiktigt smakar så gott eller går snabbt att tillaga.

Lärarutbildningen från Malmö Lärarhögskola gav mig slutligen pricken över i:et. Pedagogik och metodik samt kännedom om olika lärstilar är nyttiga kunskaper då föreläsningar och kurser är en av mina favoritsysselsättningar.

Jag brinner för barn med särskilda behov och då främst för barn med NPF.

Då jag är nyfiken av naturen och pigg, från sitt val att leva, så kommer jag troligtvis fortsätta att samla på utbildningar och ny kunskap. Hoppas nu att jag får glädjen att dela med sig lite av det jag lärt sig från studier och erfarenhet till dig. Träffa mig på föreläsningar, kurser och som utbildare eller boka in mig för ett besök på ditt företag.

Är även stolt författare och har 8 böcker bakom mig och funderar redan nu på vad nästa bok ska handla om.

3 böcker som app

LCHF Husmanskost:
https://itunes.apple.com/se/app/lchf-recept/id488110381?mt=8

LCHF för kvinnor:
https://itunes.apple.com/se/app/lchf-för-kvinnor/id535471602?mt=8

LCHF för familjen:
https://itunes.apple.com/se/app/lchf-for-familjen/id587101245?mt=8