Trött

Sjukvården arbetar med sjukdomar.

Trötthet är ingen sjukdom. (Det finns enstaka och ovanliga fall),
 
Att gå till doktorn med trötthet är som att be frisören måla om ditt hus och sen skälla på frisören för att han/hon inte kan.
 
Många är trötta av brist på vila. Inget sjukvården kan lösa.
Andra är trötta av oro och ältande och för det finns ingen medicin.
Några är trötta av överbelastning, ekorrhjul och uttråkning. Sjukvården har inga medel för detta.
 

Trött är ingen sjukdom. Det är en signal.

 
Uttråkning botas med skratt och aktivitet
Oro och ältande med terapi och ökad självkänsla
Trötthet med vila och återhämtning
Utmattning med livsstilsförändring
 
Det är (oftast) inget fel. Det är tur att vi inte orkar ta sönder vår kropp. Det är tur att vi blir trötta när vi överbelastar.
 
Felet är att vi gör för lite av det goda. För lite av det som ger hälsa.
 
Är du för svag i dina muskler, du tränar för lite – ja då får du ont i ryggen, i axlarna och ofta huvudvärk. Ingen sjukdom och inget fel. Bara för lite muskler.
 
Om du aldrig vilar från dina tankar. Du måste. Du ska duga. Hon sa och han tyckte. Du ska vara till lags… Osv ja då blir ditt nervsystem trött. Genomtrött! Och om inte du stannar upp så stänger systemet av!
 
För att du inte ska gå sönder.
 
Så nej. Ingen inom sjukvården ställer upp – för de kan inte avlasta dig från inre krav, från tankar, från ekorrhjul, från suckande vänner, skällande chefer eller från att du tränar eller vilar för lite.
 
Vi kan inte välja ett överbelastande liv och tro att kroppen orkar hur mycket som helst utan återhämtning ❤️
 
Vi kan inte ge sjukvården skulden för att vi tränar för lite, vilar för lite, tar på oss för stora krav och skrattar och kramas för lite.
 
Det finns ingen medicin som botar detta.
Däremot kan du ha en lever som inte orka och du går omkring med en låggradig inflammation. Och då räcker det inte bara med vila.

2 kommentarer

 1. Michaela
  23 maj, 2019

  Intressant! Ändå kommer många till vården pga. tröttheten, eller som jag vanligen får höra att ”orken inte är som den brukar vara”. Det är ett sååå vanligt problem idag. Det hade varit intressant om flera människor hade försökt undersöka saken själva och funderat på vad de själva kan påverka i sina liv för att få mer ork och söka efter information. Söker man för detta inom vården tar det oftast tid och då kommer man tappa ännu mer ork, och vården kommer sällan ha svaret på varför orken faktiskt har minskat.

  Vilken underbar blogg du har Anna! 🙂

 2. Cina
  15 juli, 2019

  Otroligt Anna.
  Här sitter jag med Aha upplevelser. Bor i Hjärnarp och är både viktväktare där jag inte får ihop det med 0 sp på frukten… Och här läser jag. Hur kan jag få reda på mer av dig? Nyfiken av dina områden.
  Mvh cina

Write a comment