Susanne Eriksson förstår ingenting

 

”Barn som ofta dricker standardmjölk väger mindre. Vad beror det på?

– Det vet vi faktiskt inte. Säger dietist Susanne Eriksson på Sahlgrenska som har skrivit en avhandling om det” (bilden är länk)

Och sen kommer idiotkommentaren om att det ännu inte finns några vetenskapliga bevis så därför fortsätter man att servera lättmjölk. VAR ÄR DET VETENSKAPLIGA BEVISEN FÖR DET BESLUTET??? Jag blir så arg och ledsen.

Någon svamlar sen om att de följer Livsmedelsverkets riktlinjer som grundar sig på forskning. Vilken då frågar jag mig? ”Vi litar på Livsmedelsverket…” Och jag tror på tomten.

Till Susanne. Läs på den grundläggande näringsfysiologin så kommer du förstå att barn som få standardmjölk i stället för lättprodukter naturligtvis väger mindre.

7 kommentarer

 1. emji
  6 februari, 2010

  Ja jisses, vad trött man blir…suck

 2. Nilla
  6 februari, 2010

  Ja jösses, man blir både trött och rädd av att läsa sånt! Jag tycker det är obehagligt att så många av de som styr över framför allt barns hälsa är så hjärntvättade. För jag tror inte de är korkade, att de inte begriper, utan just hjärntvättade. De tror ju faktiskt på det de säger! Vilket gör det farligare och svårare att ändra på. Jag tror det bästa är att satsa på att nå föräldrarna så att de vågar strunta i dessa experter och även ställa krav på skolmaten.

 3. Marianna
  6 februari, 2010

  Vad ledsen jag blir att läsa om dessa experter som härjar runt med forskning som de inte kan tolka.
  Feghetsprincipen råder tydligen i kostsektorn (försiktighetsprincipen råder i sjukvården), därför kan de hänvisa till Livsmedelsverket för då gör de inte fel.
  Upprepar man en osanning tillräckligt länge så blir det en sanning till slut och det är vad som skett med vår kost. Arma våra barn, äldre, sjuka och alla som vistas på institutioner som inte kan välja själva. Läs om potatismospulver och det är ju det som serveras …
  http://www.kostdoktorn.se/potatismosets-utveckling

 4. 6 februari, 2010

  Samma svar läste jag då det konstigt nog visade sig att kvinnor som åt och drack fetare mjölkprodukter hade bättre kolestrolvärden och drabbades mindre av hjärtinfarkter. Ändå ville de att kvinnorna skulle välja lättprodukter eftersom ingen förklaring fanns.

 5. Anna Hallén
  6 februari, 2010

  ”Ändå ville de att kvinnorna skulle välja lättprodukter eftersom ingen förklaring fanns.”

  Jag tycker din mening sammanfattar det hela kanonbra, men skrämmande och lite sorgligt!

 6. Yvonne RC
  27 juli, 2011

  Ja, jag måste nästan sitta på mina händer för att inte skriva en meter invektiv och svordomar när jag ser sådanahär inpiskade nonsensvillfarelser upphöjda till ”vetenskap”. Jag har så många forskarvänner, så jag sitter ofta på mina händer eller håller dem mentalt för munnen för att jag inte orkar ta striden med varenda en, som genomdriver stollerier ända till avhandling och vidare till akademisk karriär; och därifrån till världsvitt och verklighetsfrånvänt nomadiserande på konferenser och inkrökta hjärnstormar i rum fulla med ryggdunkare på rad och reklamstånd i alléer utanför konferenslokalen.

  Varenda liten institution är så himla sugen på att få allt flera doktorander och i förlängningen en hel del doktorer också (ju fler desto bättre), att vad som helst verkar slinka igenom. Den akademiska karriären bygger idag på så ohyggligt många andra grunder än vetenskap, att det skulle krävas något mycket radikalt för att stanna upp det pyramidspel som bara eskalerar och för allt längre bort från den slags frihet som odlades/borde odlas, av forskare med åtminstone en gnutta världsförbättring i sina motiv. Som pengar idag tillåts styra – och det måste de, så länge alla institutioner ska köpa sitt berättigande genom mera ”resultat” hela tiden – är det ganska dystert.

  1. Anna svarar Yvonne RC
   28 juli, 2011

   Skratt. Hej vännen. Det var inte meningen att du skulle sätta kaffet i vrångstupen. Men visst skapar det en hemskans frustration.

Write a comment