Alla knep vi har provat, all ny mat vi har provat har till 100% visat sig ha en baksida. Alltid. Det verkar inte som att vi kan smita runt naturen, evolutionen och generna.
 
Vi är inte smartare än naturen. Med ödmjukhet kommer vi längre. 
 
På 80-90-talet då vi skulle svälta och fasta var det aspartam. Visade sig påverka dopamin och adrenalin. Inte bra.
 
Runt 2004-2005 i GI-tider var ren fruktos lösningen. Visade sig skada levern. Inte bra.

När LCHF bak-boomen slog igenom runt 2010 var det sukrin och stevia. Sukrin som är eryttrithol har nu börjat visa sig ge njurproblem.

Men det är ”inte helt bevisat”. Vilket är en strategi som används av de som säljer det vita pulvret. (Och används av alla som säljer saker hudvård, medicin, tillsatsprodukter).
 
Någon bevisar något farligt. Producenten kan inte bevisa det ofarligt MEN de kan skapa tvivel genom att ifrågasätta gjord forskning (som inte passade deras syfte). Och så länge det finns en ifrågasättning så är det inte ”utan tvivel bevisat”.
 
Smart strategi. Men i min värld, sorglig.
 
All ny information till vår kropp har en baksida.
 
Fusksocker verkar ha baksidan att du på lång sikt inte går ner i vikt. Kanske till och med anledningen till att du kämpar i motvind år efter år.
 
Sen några långsiktiga kroppsskador beroende på vilket sötningsmedel du väljer.

Sött utan konsekvenser? Nja, låter det för bra för att vara sant så är det oftast det 😉

Detta är intressant
http://ekobiotips.blogspot.se/2012/04/erythritol-effekterna.html