Diplomerad Lymfatisk yogainstruktör

En underbar yogautbildning med fokus på vårt lymfatiska system. Här sätter vi ihop tusenårig österländsk erfarenhet och kunskap med dagens västerländska forskning och vetenskap.

Som Dipl. Lymfyogainstruktör behärskar du en unik form av yoga samt kunskap och förståelse om vetenskapen bakom andning, yoga och vårt så viktiga lymfsystem.

Ett stillastående lymfsystem gör att kroppen inte riktigt kan återhämta sig. I den lymfatiska yogan har Lise kombinerat rörelse & stillhet, andning & avslappning på ett sätt som återskapar lymfflödet samt ger rening och återhämtning för både kropp, själ och sinne. Rörelserna görs lugnt, medvetet och fokuserat med fokus på andningen.

Förkunskaper krävs:
Grundutbildning som yogalärare, Lic. Lymfolog eller motsvarande.

IMG_59581

Efter genomgången utbildning till lymfatisk yogainstruktör kan du:

Du kommer som Lymfatisk yogainstuktör kunna leda pass i grupper men även stödja enskilda klienter med fokus på hälsa, energi, lymfsystemets flöde samt vårt immunsystem.

Du kommer ha kunskap i andningens funktioner samt hur det autonoma nervsystemet påverkar oss och vårt mående.

Diplomerad Lymfyogainstruktör

Lise Benberg

Ett stillastående lymfsystem gör att kroppen inte kan återhämta sig. Trötthet, hjärndimma, värk, utslag eller övervikt som inte vill försvinna är alla signaler om att lymfans flöde kan behöva hjälp på traven.

Lise har skapat den lymfatiska yogan för att kombinera rörelse och stillhet på ett sätt som återskapar lymfflödet, samtidigt som det ger återhämtning för både kropp och själ och sinne. En kombination av rörelse och stillhet, djupgående avslappning och renande flöden.

I lymfyogan arbetar du med alla positioner ur ett terapeutiskt och lymfatiskt perspektiv. Rörelserna görs lugnt, medvetet och fokuserat, samtidigt som du synkroniserar andningen med rörelsen och på det viset startar en rad läkande processer i din kropp:

 • Lymfsystemet kommer igång och renar hela din kropp.
 • Alla kroppens organ påbörjar processer av återhämtning.
 • Ditt sinne stillas och en djupgående, parasympatisk avslappning träder in.

Under -80 och 90-talet tillhörde Lise svenska landslaget och världseliten i Freestyle, puckelpist och har framgångsrikt drivit Yoga Studion Lappland i Kiruna under ett decennium. Lise är ödmjuk, varm, rolig och har en röst som trollbinder. Med sin otroligt breda och mångåriga kunskap inom olika yogaformer delar hon proffsigt med sig av sin kunskap.

Ett stillastående lymfsystem gör att kroppen inte riktigt kan återhämta sig. Trötthet, hjärndimma, värk, utslag eller övervikt som inte vill försvinna är alla signaler om att lymfans flöde kan behöva hjälp på traven.

Team

 • Lise Benberg – yoga
 • Anna Hallén Buitenhuis – biokemi

Förkunskap

 • Grundutbildning som yogalärare
 • Lic. Lymfolog
 • Eller liknande

Innehåll

 • Lymfatisk yoga – 3 dagar
 • Kunskap om lymfsystemet –  1 dag
 • Kunskap om vetenskapen bakom andning, yoga, mindfulness & meditation samt utbildning till Andningsinstruktör –  1 dag

Obligatoriskt kursmaterial

Lymfan, Levern & Livet av Anna Hallén Buitenhuis och Lise Benberg
Ingår inte i utbildningen.

Webbföreläsningar

Stress
Lymfsystemet
Levern
Tarmen

Förbered gärna genom att läsa

Gnisselzonen av Anna Hallén
Lymfan, Levern & Livet av Anna Hallén Buitenhuis och Lise Benberg

Lises yoga är något helt unikt. Den tar dig med på en renande resa genom kropp och själ. Lugnt och pedagogiskt leder hon dig igenom alla asanas, både lätta och lite mer krävande positioner, samtidigt som hon förklarar varför just den här positionen är bra för dig. Och hennes yoga är verkligen bra för dig, på djupet. Lises yoga fokuserar nämligen på positioner och tillvägagångssätt som hjälper kroppens immunförsvar att göra sitt jobb. Dessutom har hon världens finaste leende och en ödmjukhet inför livet som lätt smittar av sig på dig. Efter min kurs hos Lise känner jag mig starkare och mjukare i kroppen än jag varit på länge och jag känner mig fylld av energi och glädje!
En föreläsning av Anna är som fem normala föreläsningar ihopbakade till en. Det går i en rasande fart och den ena poletten efter den andra trillar ner hos oss åhörare så att man riktigt hör hur det rasslar i rummet. Trots att det går fort hinns det ändå med att stanna upp och förklara frågor från deltagarna så att alla hänger med. Anna lyckas förklara komplicerad vetenskap på det mest begripliga sätt. Dessutom är hon rolig! Det är få föreläsningar som man känner att man vill de aldrig ska ta slut. Men Annas föreläsningar är sådana.

Kurstider

9-16 alla dagar

Kurstimmar

Utbildningen sträcker sig över 5 dagar

Examination

Diplomering efter avslutad kurs

Deltagare

Max antal deltagare: 14 st.

Kursplatser

Utbildningen är förlagd till Livsstilsgården i Farhult, Skåne

Pris inkl. moms

13 990,- inkl moms

Anmälningsavgift 3500 kr inkl moms. Räknas av från totalsumman vid slutbetalning.

Vi erbjuder en räntefri betalningslösning genom Human Finans.

Finstilt men läsbart

Anmälningsavgiften betalas in mot faktura. Anmälningsavgiften återbetalas inte vid avbokning.

Utan läkarintyg

Vid avbokning senast 60 dagar innan kursstart återbetalas 100% minus anmälningsavgiften. Vid avbokning därefter sker ingen återbetalning.

Med läkarintyg

Vid avbokning återbetalas 100% minus anmälningsavgiften. Anmälningsavgiften är då innestående och dig tillgodo i 12 månader och du kan boka på ny utbildning inom den tiden.

Inställd kurs

Vi för få deltagare kan kursen ställas in utan kompensation. Hela avgiften betalas naturligtvis tillbaka.

Boende på kursgården

Det finns boende på gården, del i fyrbäddsrum
Bopaket inkl moms, ex lakan, handduk och ex frukost per natt.
Boendepaket för hela kursen 1500 kr inkl moms.

Boende på Heljarödsgården, vandrarhem

Önskar du bo i enkelrum finns Heljarödsgården bara 50 meter bort. Enkelt vandrarhem  – lägergård för ungdomar på sommaren.

http://heljarodsgarden.se

Har du bil finns fler alternativ i både Ängelholm och Höganäs som båda ligger nära.

Boende Jonstorp BnB

Önskar du bo i enkelrum finns Kullabygdens BnB bara 7 min bort med bil.

http://www.kullabed.se

Kommande utbildningstillfällen

Lymfatisk Yoga 2020 – Hösten

Fredag den 27 november – tisdag den 1 december