Ja, antingen är det för att jag tänker på mat eller så har jag helt enkelt ätit för lite. Jag var hungrig i går. Riktigt hungrig. Nu ska vi komma ihåg att jag är tämligen sönderbantad både till kropp och själ. Mellan åldern 15 och 35 så planerade jag allt jag åt alltid. Naturligt ätande fanns inte. Jag kunde aldrig slappna av. Jag räknade, vägde och planerade eller så hetsåt jag, för att börja om min bantning på ”måndag”.

Under 10 år har jag nu fått ordning på mina tankar så pass att jag nu bara äter. Ingen planerande, inget funderande utan jag vaknar och tar en frukost om jag är hungrig eller kaffe med kokosfett och jag inte är så hungrig. Jag jobbar och när magen kurrar så äter jag igen. Ibland är det 12, ibland halv tre och ibland blir det inte mat förrän till mddagen. Ibland äter jag fyra gånger per dag och andra bara två. Jag vet glasklart vilka val jag alltid tar.

Jag äter allt kött, fågel, fisk och ägg som finns förutom panerat och fritterat.
Jag äter alla grönsaker förutom majs.
På restauang äter jag alla grönsaker och rotfrukter och såser.
Jag äter gräddsås till var måltid.
Jag äter nötter när jag vill och behöver.
Mitt snacks när jag är illa planerad är alltid ost och ibland choritzo.
Jag har mjölk i kaffet (fungerar kanon för MIG och min kropp)

Mina undantag är när jag har gäster då äter jag en LCHF efterrätt som jag själv gjort. Jag tål också köpt gräddglass konstigt nog, men då ber jag famljen vakta mig lite efteråt.

Jag äter aldrig LCHF bröd (Vilket inte riktigt är sant. Men jag vill att det ska vara sant och att det ska vara aldrig. Jag bakar det till dottern men tyvärr händer det att jag smakar och då äter jag upp ALLT. Och så hoppar jag över att baka det ett tag… och så kör vi så i cirklar. Skratt.)

Jag äter aldrig frukt (men använder bär i mina efterrätter)
Och mycket sällan Turkisk youhurt för då överäter jag lätt.

Enkelt och enormt gott och det har en stor variationsmöjlighet.

NU ska jag för första gången PLANERA min mat. Och direkt kommer det gamla felbeteendet in. Jag börjar TÄNKA mat. Min dag styrs nu igen av VAD ska jag äta och NÄR. Inte nyttigt för en sockerberoende ätknäppis som jag. Men nu är jag halvvägs på min vecka så jag fortsätter.

Onsdag
Frukost: Räkor och majonnäs.
(En kanon frukost för kroppen. Bra fett och räkor är ett toppen val)

Vardagsrörelse: Promenad till FYSlabbet, 15 minuter. Bil hem.
(Träningsvilodag för min kropp för återhämtning och uppbyggnad)

Lunch: Svampomelett på ägg vatten och svamp.
(På restaurang. Alldeles fööör fettsnålt. Det kände jag direkt)

Kaffe med mjölk på restaurangen 
(Kh 2 gram. Glömde mig helt enkelt. Slappnade av och gjorde ett av mina naturliga val.)

Kaffe hemma med äggmjölk och kokosfett.
(Vrålhungrig och trodde kokosfettet skulle räcka)

Tidig middag: Mer räkor och majonnäs. Stor bit brieost. (Kh 2 gram)
Jag var jättehungrig. Antingen var lunchen alldeles för fettfattig eller så triggade mjölken.

Xtramål: Mer Brieost (Kh 1 gram)

Tillskott: C vitamin

Jag var verkligen onöjd idag. Mycket tankar på mat. men jag mådde bra. Ingen huvudvärk dock var jag lat på eftermiddagen, något som jag i stort sett aldrig är.