Hur känns det att tjäna pengar på sjuka och feta?

 

Är det inte en stor skillnad på att någon betalar dig för att säga något OCH att få betalt för att det du säger är värdefullt?

Om jag blir avlönad av Mc Donalds kanske min trovärdighet när jag säger att Happy Meal är bra mat för barn inte så trovärdig. Men när jag hjälper människor att bli friska och tjänar pengar på själva kunskapen så hoppas jag att det inte ifrågasätts.

Jag menar, annars borde ju alla arbeta gratis. För om du är snickare ska du väl inte sko dig på att någon har en trasig trappa. Eller om du är sömmerska så ska du väl inte sko dig på att folk fryser på vintern. Mmmm, visst blir resonemanget idiotiskt. Klart att vi måste tjäna pengar på det vi gör. Få har det så bra att de kan arbeta ideellt.

Men just när det kommer till lågkolhydratkost så gäller det tydligen att det får inte bli ett arbete. Jag har fått en del bitska kommentarer om att jag marknadsför mig, att jag tjänar pengar mm. Klart jag gör. Tjänar inte du pengar på Ditt jobb? Önskedrömmen är naturligtvis att jag skulle kunna göra detta ideellt, men vem ska då betala mina räkningar och köpa mat till familjen? Och når vi verkligen fram om denna kunskap bara ska drivas som en hobby, ett intresse och en fritidssysselsättning. Är det inte bra att kunskapen är så fantastisk att det går att leva på den?

Men sen kommer det lustiga. Hur många lägger ner så mycket gratistid som vi kostförespråkare gör? Bara för att gratis hjälpa andra. Bra för att rädda andra. jag gissar på att jag arbetar 20-25 timmar i veckan gratis. Mest med bloggen och KostGajden.se, men också genom föreläsningar och mailfrågor (som jag absolut egentligen inte hinner med). Har t ex flera gånger föreläst helt gratis för Diabetesföreningen här i Ängelholm för att skapa en möjlighet för dem att äta sig friskare.

Samtidigt måste vi naturligtvis vara medvetna om att vissa kostförespråkare säger saker för att de har betalt för att säga just så. Eller säger saker för att kunna sälja en specifik produkt som de personligen tjänar pengar på. Ett enkelt tips är att sluta lyssna om lösningen på ditt problem är en specifik produkt. Sluta också att lyssna om deras material är skrivet av ett livsmedelsföretag eller läkemedelsföretag. Lovar att de vill sälja dig något. De kommer inte plocka fram en massa material bara för att vara snälla mot just dig.

Jag rekommenderar Omega 3, alltså själva fiskfettet. Väldigt många omega 3 märken är mycket bra. Jag har plockat fram ett exempel på ett märke som jag står för. Varför gjorde jag det? Jo, för att många VILLE ha ett exempel för att slippa leta själv. Ni kan välja det eller något annat av alla bra märken som finns på marknaden. Se bara till att de är stabila och har en fungerande naturlig antioxidant samt innehåller EPA och DHA.

Jag har också rekommenderat en spikmatta. Kanske kommer ett märke till med på min sida. Hoppas det. En helt annan sort men som också fungerar kanon. Jag förespråkar en fungerande spikmatta, inte ett specifikt märke. (Däremot finns nu en massa spikmattor på marknaden som bara är vassa och som till slut hamnar i garderoben för att de är felkonstruerade och bara gör ont. DESSA vill jag inte rekommendera trots att de är spikmattor)  Endorfinerna gör underverk. Inget konstigt, faktiskt ganska så enkelt fysiologi. Prova och utvärdera själv. Jag har faktiskt inte hört någon som HAR provat som säger att det är kvacksalveri. Bara de som bestämt sig i förväg och utan erfarenhet gnäller om detta….

Jag hittade ”kroken”. En enkel grej som gör att jag kan komma åt att själv trycka till triggerpunkter eller bara muskelknutor så att de släpper… klart att jag vill visa att produkten finns. Enkla naturliga lösningar på ganska så tuffa problem som vi brukar lösa med piller. Klart jag vill visa att det finns!! Trots att jag får en liten slant för detta.

Är det pillerlöst och utan biverkningar är det kvacksalveri. Konstigt!

Känner du att min kunskap är bra men gillar inte att jag förespråkar produkter – köp dem inte. Så enkelt är det.

5 kommentarer

 1. Nettan
  3 november, 2009

  Men att man kan tjäna pengar på fettma är väl inte någon nyhet. Viktväktarna har ju t.e.x. tjänat mängder på alla som går och betalar 100 kr. per vecka (nu är det säkert dyrare). Jag vill korrigera och säga att du tjänar pengar på att göra människor friska, smala och hitta tillbaka till livet igen. Samma sak som läkare och psykologer gör och det är väl ingen som ifrågasätter att de får lön? Tack för din inspiration och ditt otroliga engagemang Anna. För mig och för många andra så betyder ditt jobb massor. Kram till dig/Nettan

 2. 4 november, 2009

  Nettan: Tack, de orden behövde jag. De som tycker tvärt emot dig är mycket skarpa i sitt ordval… ler stort. Var jag diplomatisk nu?

  Ta hand om dig och var lika snäll mot dig själv som du är mot mig!

 3. Therese
  4 november, 2009

  Ja vad ska man säga??!! Jag tycker det är rent ut sagt tragiskt att människor orkar hålla på som de gör!! Med den inspiration som du ger oss på denna sida (gratis) så skulle hur många som helst kunna gå från att må dåligt och ha övervikt till att må strålande och vara smala. Det finns ett fantastiskt engagemang från dig i allt du gör och att du kan göra det till fullo och leva på det tycker jag är underbart. Du tjänar inte pengar på feta och sjuka utan du tjänar pengar på att hjälpa dem tillbaka till en bra livsstil som de själva valde bort för längesen.

  Och som du säger… vem gnäller på doktorn som skriver ut antideppresivt, ordinerar operationer för utslitna kroppsdelar, sjukskriver människor som mår dåligt och har ont. Trots att han får en mycket hög lön.

  Konstigt nog så hör jag väldigt sällan någon som gnäller över att viktväktarna tar betalt och de är verkligen inte billiga.

  Nej Anna!!! stå på dig!!! du gör ett skitbra jobb och är en otrolig inspirationskälla och framför allt kunskapskälla för oss andra intresserade. Vi är MÅNGA MÅNGA fler som gärna ger dig glada tillrop och hejar på när de fåtal som också ofta är rejält elaka i sina kommentarer slänger sig över dig för att göra allt för att få dig att bli ledsen. Förmodligen beror det väl på att de är kunskapsfattiga, besvikna över sina liv som kanske inte blivit som de ville eller också ÄLSKAR dom kolhydrater….

  Nej häng i bara :-)))))) papperskorgen är ett bra ställe för negativ energi..

 4. 4 november, 2009

  Therese: Läser, ler stort och suger åt mig allt vad jag bara kan. Tack!

  Men visst är man fånig. Om 10 berömmer en och 1 gnäller… så hänger man upp sig på gnällspiken. 😉 Jag ska försöka att träna bort det!!

 5. Coraline
  6 april, 2010

  Måste bara få säga att de bitska kommentarerna ska du skaka av dig, jag betalar hellre för att få bra och riktiga kostråd från en som vet vad hon snackar om än en bunt besserwissrar på KiF som arkebuserar dig i princip om du råkar nämna så mkt som en lök eller tomat (oh hemska tanke att äta det!)Att de ger sina råd gratis behöver ju ej betyda att det är bra. Jag tycker din sida är super, och jag är så himla glad att jag funnit den, hade tappat hoppet om LCHF ett tag, men du har fått mig på nya tankar, med mer motivation och hopp om att detta är bra! TACK FÖR ATT DU FINNS!

Write a comment