Har vi bytt fettskrämd mot kolhydratskrämd?

Jag upplever ibland en kolhydratskräck.

Som att det är kolhydraterna som gör dig tjock eller stoppar viktminskning.

Så är det inte!

Det är överätning, högt blodsocker och högt insulin som skapar dessa problem med vikten.

Så beroende på vilken kropp du har så tål du olika mycket.

Kan du äta några kolhydrater utan att det triggar din hjärna så kommer detta inte skapa överätande och du ”tål” Kh.

Kan du äta kolhydrater utan att få högt blodsocker med svar i insulin så händer inget annat i kroppen är det som ska. Och du ”tål” Kh.

Det är inte kolhydraterna du blir tjock av, speciellt inte grönsaker.

Det är vad Kh gör, OM det gör detta.

Du känner säkert någon som äter en massa som du valt bort och ändå är smala. De har antingen hjärnor som inte ber om mer eller en bra blossockerkontroll i kroppen.

Hade man blivit tjock på kolhydrater så hade alla vegetarianer varit feta 😉

Titta inte på gram Kh. Lär dig vilka som straffar dig.

Det är en enorm skillnad på 20 gram kolhydrater från mejeriprodukter och 20 gram kolhydrater från grönsaker.

Gram mot gram är fel. Kroppen funkar inte så.

Vi har nu bytt ut en gammal kcal-metod mot en Kh-metod. Resultatet kommer bli detsamma. Du rasar i vikt, och går upp. Går ner igen, och går upp. Du kämpar, provar nytt och startar upp igen och igen och igen och igen. Det känns som du alltid bantar (eller faller igenom och stoppar i dig allt som snart är förbjudet igen).

Andra inlägg som kan intressera dig

Tidigare
«
Nästa
»

SKRIV EN KOMMENTAR