”Men produkterna fungerar ju”

Nu drar stormen ihop sig <3 Det surrar i de översta leden i Forever Living Products.

Jag är inte ute efter ett märke. Jag jagar inte FLP specifikt. Absolut inte. de var bara ett bra märke som exempel på det jag ville visa.

Jag gillar inte marknadsföring som prackar på kemikalier och ohälsosamma ingredienser och glömmer att berätta detta. Jag gillar inte ”hälsosamma mirakelprodukter” om de innehåller parabener, fruktos, sukralos, maltodextrin och mineraloljor. Och att kund inte får veta detta.

Det är ju basen för ohälsa.

Jag har bara skrapat på toppen. Finns massa med ingredienser som jag inte ens kan som kroppen säkert också gärna hade sluppit. Men dessa jag har nämnt – ja det är grundkunskap. Detta kan företagen. Men de blundar, förvillar eller kanske till och med väljer att snacka skit. jag vet inte. Men att de kan detta det är jag helt säker på.

Och kan de inte en så enkelt grundkunskap – ja då kanske de inte ska sälja hälsoprodukter över huvud taget. Eller hur?

Jag har fått några mail: ”Men Anna, det finns ju många som blivit friskare och mår bättre på dessa XXXX”

Ja, det är det som ÄR problemet.

Problemet är att det finns en massa bra saker i alla dessa produkter som är dåliga. Inte bara FLP utan även i Fitline, Herbalife mfl. Och även andra märken med innehåll som får håret i nacken att resa sig.

FLP är också i alla fall så ärliga så du enkelt kan kolla upp dom. Att få tag på innehålet till FitLine och även Herbalife (har jag för mig, kan ha fel…) kan vara rena detektivarbetet.

Du vill alltid lätt och enkelt kunna hitta innehållet i produkter. Det är ett sätt att veta om de är bra eller ej. Inte det enda, men ett enkelt sätt. Döljs det eller du får kämpa för att hitta – köp inte.

Problemet är att många faktiskt mår bättre. Att produkterna fungerar.

Det är inte skräpprodukter – tyvärr. För då hade problemet självlöst sig.

Det är bra produkter med skräp i.

Skräp vi inte vill äta eller lägga på vår hud.

Och med en mycket duktig marknadsföringsavdelning som ”lär” ut till sina återförsäljare vad som är ”sant”. Det gör att återförsäljarna tror att det de säger är fakta, de är inte med på att det är marknadsföring med vinklad information.

Så ”gänget” för alla dessa företag pratar ofta varmt från hjärtat. De ser ju med egna ögon att det fungerar. Solskenshistorierna är många och sanna. Och de har noll koll på problemen med mineraloljor, parabener, fruktos, mattodextrin GMO soja, sukralos mm….

Det finns många bra och seriösa företag. Som fungerar. Varför inte välja dom i stället? Gynna de som verkligen försöker?

I mitt inlägg nedan om FLP så kom det i kommentarerna upp i alla fall 10 rena och bra förslag om företag. Jag hinner inte kolla alla just nu. Men kanske orkar någon av er sammanställa dom och skicka mig ett mail så ska jag kolla. Då kan vi göra en SÄKERLISTA med flera bra val.

Så det finns flera att välja mellan. Det finns alltid många bra. Så snart ni hör att det bara finns ett enda – dra öronen åt er.

Sen finns det alltid något litet dumt även i de bästa. Varför? Jo för du som, kund vill att det ska hålla mer än i några månader efter köp samt att du vill inte betala 1000 kr för en burk.Se bara till att det är av det snällaste valet med hänsyn till både dig och miljön. Och att det är max en ingrediens du inte vill ha. Är det två finns det alltid bättre val. Leta vidare.

Bäst är alltid att blanda själv. Men alla hinner inte detta. Jag hinner inte. Tyvärr. Men hellre köper jag än att stressa, då jag anser att stressen är farligare för min kropp än lite skräp.

3 reaktioner till “”Men produkterna fungerar ju””

 1. Hej Anna
  Tänk dig att du är ägare till en Ferrari, vilken olja skulle du vilja hälla i motorn vi detta oljebyte?
  En bland alla medelmåttor eller top of the line?
  Om man tänker likadant angående den enda kropp man har och är MINST lika kritisk angående det som passerar
  munnen, tar inte så lång tid att läsa på innehållsförteckning och efter ett tag har man lärt att denna Product skall icke
  in genom min mun punkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *