HUR ska jag få i mig allt fett och hur ska jag få till en enkel måltid?”

Här kommer ett litet förslag med recept 🙂 Recepten går att variera i oändligheten så se dem som en bra bas att leka och experimentera från.

Frukost:
Anna pannkaka med kokosfett
2-3 ägg
2 msk kokosfett
2 msk kokosmjöl
1 krm vaniljpulver

Sätt på stekpannan och släng ner kokosfettet. Blanda allt anna i en buke. Fettet smälter jättesnabbt. Häll ner kokosfettet i äggsmeten. Stek dina frukostpannkakaor och njut!

Eller Extressmacka med Ghee och skinka. Ta en djup tallrik, häll  1 dl mandelmjöl och knäck ner ett ägg. Rör om. In i mikron i 2 minuter. Smörgåsen är klar. Bred på ghee (proteinfritt smör, med bara smörfettet kvar). Servera med LCHF mjölk eller LCHF chokladmjölk. (Recept längre ner)

Lunch:
Lax eller kyckling med avokadoröra.
Stek din fisk eller köttbit i smaklöst kokosfett. (INTE silverpaketet som innehåller härdat fett)

Eller snabblunch på koktägg, majonnäs och makrill i tomatsås.

Avokadoröra:
Mosa 1-2 mogna avokado tillsammans med 1 msk majonnäs. Smaksätt efter vad du äter till. Ex, hackade färska tomater, hackade torkade tomater & fetaost, 1 msk sockerfri tacosås, vitlök, paprika & chilikrydda mm. (Avokadomos blir en ganska så smaklös grund som passar till många kryddningar och maträtter där en kall sås passar.)

Mellanmål:
Kaffe eller te med 1 msk kokosfett i. (Smälter vid 26 grader så det bara försvinner i värmen)
Vill du ha mjölk i kaffet eller teet? Häll i LCHFmjölk.

LCHFmjölk:
6msk flytande kokosfett
2 medelstora ägg
2,5-3 dl kokande vatten
1,5-2 dl kallt vatten

Kör ihop ägg och kokosfett med stavmixer, häll på det kokande vattnet och mixa runt. Häll sedan i det kalla vattnet. Mixa lite till. Äggmjölken är perfekt till ”kaffelatte” eller bara som en dryck som du smaksätter med äkta vaniljpulver, kardemumma, kanel etc.

Middag:
Kycklingwook med kokosmjölk. Tillsätt gärna 1-2 msk extra kokosfett i wooken. Servera med rostade grönsaker. När de är klara så ringlar du en god kallpressad olivolja över.

Kokt torsk med skirat ghee med blomkålsmos.

Biff med egengjort gott kryddghee och broccoligratäng med havremjölk/grädde och ägg. (OBS! Använd havreprodukter så sällan som möjlligt, inte vår naturliga kost och jag fattas också lite kunskap om tillverkningssättet)

PS! Många tål får- och getprodukter. Prova.

Efterrätt:
Det finns en massa härliga recept så du får bara ”I stället för vispgrädde”. 4 pers.

Cashewgrädde med vanilj:
3 dl cashewnötter (ej rostade)
Ca 3 msk vatten
Ca 1 tsk vaniljpulver

Mixa allt noga i en mixer.  Servera!

Blåbärspaj med kadremummarostade hasselnötter och cashewgrädde. Mums!

Lägg gärna till fler förslag om ni har egna recept och lösningar på mejerifria måltider (OBS! Inga hemska sojarecept. Skratt!) Tackar och bugar!

Av vilken anledning väljer man att hoppa över mejeriprodukter? mjölkproteinallergi, laktosöverkänslighet, önskan att äta naturlig kost, laktos som en kolhydrat, kasein, vassle mm. Finns en massa anledningar. Här kommer några gamla inlägg med lite mer att läsa https://www.annahallen.se/hur-ar-det-med-mejeriprodukter
och här https://www.annahallen.se/ar-mjolk-nyttigt
och till sist https://www.annahallen.se/hur-ar-det-nu-med-mjolk

Maddes toppenlista:
Köttfärsås med stekt vitkål
Biff med bea
”Raggmunk” på zuchini, morötter och ägg
Ugnsbakad kyckling med en oliv- och majonnäsröra
Korv med coleslaw
Fläskpannkaka på havremjölk
Baconomlindad köttfärsbiggar vs kyckling med en god tomatröra
Laxfiléer i ugn med mjölkfri pesto
Viltgryta
Delikatesstallrik med korvar, oliver, avocados, (getost om det funkar)
Äggmuffins
Smoothie på kokosmjölk, bär, kokosfett etc
Wrap med fyllning
Sallad – ceasarsallad, kebabsallad mm
Kyckling Satay
Ugnsbakad grönsaker med kött/fisk/fågel
Flygande Jacob på kokosgrädde
Tacos med gucamole, tacosås, grönsaker, omelettwrap
Fisk i folie
Wok
Thailändsk och indisk mat är ofta gjord på kokosmjölk/grädde