Jag är orolig för alla dessa köttalarm. Tänk om vi får ännu fler veganer nu. Eller öppnar marknaden ännu mer för pulverskiten.

Varför ska pendeln alltid slå fullt ut i absurt ytterläge?
Är vi människor statiska, flexibla och polariserade?

Överdos av allt är inte bra.
Underdos är inte heller bra.
Brist är katastrof.

Och nu har man även visat på att överdos av skräp-produkter också är katastrof. Förvånande? Nej, inte det minsta.

Omega 6-kött, nitriter, rökaromer, hård stekyta, mycket stekyta, dåligt stekfett, E330, lite variation, potatismjöl, maltodetrin, modifierad stärkelse, glutamat, jästextrakt, dextros, soja-mat till djuren… ja listan kan göras lång.

Detta är INTE gräsbeteskött.
Detta är INTE lamm eller vilt.

Detta är något helt annat. Så skriv inte samlingsordet ”kött”.

Sen kommer frågan, varifrån kommer studierna? Västvärlden där vi är fettskrämda och överäter kolhydrater. Där pasta och pommes läggs som tillbehör? Där gurka och tomat räknas som en portion grönsaker? Eller från USA? Där ketchup räknas som grönsak!! Och där kossorna äter soja?

Eller är det Asien? Där tillbehören är grönsaker och kossorna äter gräs?

Pratade med en journalist i går som svarade mig att ”detta är några av världens främsta forskare” så det har de nog tagit hänsyn till…

Nej. Det är jag helt övertygad om att de inte har.

Helhetssyn och forskning är inte en speciellt stark kombination.
Att titta på fler komponenter samtidigt har jag till och med för mig är fel enligt forskningsreglerna – för då vet man inte vad som påverkat.

För i verkligheten är det ju alltid bara EN sak som påvekar, aldrig saker ihop. eller?

Jag tror jag ska flytta till en öde ö. Börjar bli trött.
Känns som livet börjar gå på repris.

Vi gör samma sak om och om igen – fast med nya rubriker.
Skrämselrubriker.

Kött är cancerogent.
Fisk är tungmetaller.
Grönsakerna har inga näringsämnen kvar.
Fett är farligt.
Kanel är giftigt.

Ja, då är det väl dags för pulverdieterna att med fri tillgång ösa falsk reklam över oss. Snacka om att öppna dörren till verkliga skitprodukter.

Tror jag ska börja sälja, i min uppfattning, skitpulver som Cambridge, Herbalife eller värstingen FitLine.

Cambridge som sjukhusen rekommenderar:
Innehållsdeklaration
En Cambridge mjölkdrink med jordgubbssmak har följande innehåll:

Avfettad torrmjölk (AGE som är samma som stekyta på kött)
Mjölkprotein (Vilket? Insulinhöjande vassle eller kasein som ombilda till Betakasomorfin-7)

Jordgubbspulver (Pulver? Av vad?)

Magnesiumoxid (Går alltid in och kollar om de valt sämsta Mg med dålig biotillgänglighet. Och japp de har det. Plus OM det stämmer som de säger att det går att använa – ja då har du ätit fria syremolekyler som oxiderar din kropp. Grattis)

Emulgeringsmedel: Lecitin
Sojamjöl (Hualigen!)

Förtjockningsmedel: Xanthangummi och Karragenan (Nämen titta, lite karragenen. Ja, redan nu mår jag illa. Och detta varnas det inte för. Nä denna sörja serveras på sjukhus och Livsmedelsverkat varnar i stället för kött!!)

Sötningsmedel: Aspartam (innehåller en fenylalaninkälla) Å så har vi lite kemiskt socker. Och WHO sover gott bara vi inte äter kött…

Sen tar vi Herbalife Formula 1 Jordgubb
(Bara att få fram innehållet var ett litet detektivarbete… skrämmande i sig)

Ingredienser

Sojaproteinisolat, Fruktos, Sojalecitin, Sojabönsolja, förtjockningsmedel (guarkärnmjöl, cellulosa, karragenan, xantangummi)

Alltså måste vi läsa längre? Nummer TVÅ är värstingsockret fruktos. Kopplat i forskningen till en massa problem, även cancer.

Och så det älskade karragenan.

Nej, den innehållsförteckningen var inte mindre skrämmande än ovan. Orkar inte ens hela…

Vi kollar in nyingen FitLine. Pro Shape all in one jordgubb.

INGREDIENSER:
Mjölkprotein (Vassle eller kasein? Pest eller kolera?
Skummjölkspulver (AGE samma som stekytan på kött)
Socker (Som TREDJE ingrediens)
Maltodextrin (Nummer FYRA)
Förtjockningsmedel (guargummi, pektin) – slapp i alla fall karragenan. 😉
Sojaolja och fruktos

Och så stärkelse, mateextrakt, maltodextrin mer maltodextrin, lite citronsyra och mer maltodextrin med sötningsmedel och maltodextrin. Mums!

Nä, jag får nog starta den nya vatten och luftdieten. Eller förresten, vår luft är ju så förorenad så det blir till och hålla andan och bara dricka vatten – så länge vi lever.

<3

 

Ook in het Nederlands www.annahallen.nl